Senaste nytt

Senaste nytt

På den här sidan kan du hitta information som vi vill få ut till Nollan under Mottagningen. Det är information utöver de arrangemangsbeskrivningar som finns under Mottagningsschema. För att vi ska kunna nå ut till er är det viktigt att ofta kika in här samt på dagarna i Mottagningsschemat. 

DSC_0011

Viktig information

På fredag kommer ni att bli guidade hur man bekräftar sin plats på Chalmers och programmet. Kom dit så har du gjort allt rätt för att få fortsätta studera på Kemiteknik och Chalmers.
Ni kommer även att bli tilldelade ett klädskåp att ha under första året. Dessa finns i mindre eller större storlek. De större delar man med en kompis, så gå gärna ihop med någon som ni kan tänka er dela med. Tag med hänglås, kodlås är att föredra om man delar skåp. 

Nolluppdrag

Håll utkik på Nollkommitténs anslagstavla efter fler Nolluppdrag och leta rätt på dina vänner i gruppen. Prata ihop er inför denna kväll och bestäm vad ni ska göra. Ha kul! Ni som inte har ett uppdrag denna kvällen kan hjälpa båtbyggarna att färdigställa sitt verk eller haka på någon annan grupp som ni tycker har alldeles för roligt för att du inte ska vara med där.

Studieförsökran

Glöm inte att lämna studieförsäkran till CSN. Det gör ni genom att logga in på CSN.se eller i appen och klicka på "Studieförsökran". Detta måste ni göra varje termin (halvår) för att bekräfta att ni studerar och först då får ni CSN- bidrag och lån.

Anmälan till såpabandy

Jättekul att så många vill halka omkring med oss på måndag efter skolan! För att vara med kostar det 20 kr/person och då ingår mat. Listan sitter uppe till kl 15 på söndag. Kika på schemat för att se packlistan. 

Rundvandring

På måndag är det dags för rundvandring på campus. Vi kommer att besöka olika företag runt om på området och guida er till spännande och nödvändiga platser på campus. VIKTIGT är att ni kommer att få era labbrockar från AkzoNobel. Dessa får ni för att använda era år på skolan. Det är bra att vara där och ta en, så att ni inte missar er storlek och har en till er första labb. 
Ni kommer få lunch på lunchföreläsningen med AkzoNobel. 

Insamlingen

På tisdag är det dags för insamlingen! Ett roligt att där bara fantasin kan stoppa er. Det gäller att vara sektionen som samlar in mest pengar till Naturskyddsföreningen. Inför detta är det kul att prata med era pHaddergrupper om vad ni vill hitta på för roligt för att locka folk att skänka pengar. På schemat för dagen finns det en lista på förslag på vad man kan göra för att göra det roligare. Kasta tvättsvamp, spela musikbingo... ja bara fantasin kan stoppa er. Innan ni ger er iväg på tisdag kommer ni kunna göra plakat och annan rekvisita av papper och färg. 

Kurser och Kurslitteratur

Hej Nollan! 
Här kommer lite matnyttig information om kurser och kurslitteratur. Gå in och läs vår Lathund för att hitta kurslitteratur. Nedan ser ni specifikt för vardera program.  

Kemiteknik civilingenjör

Ni läser första läsperioden Kemi med Biokemi och Envariabelanalys och analytisk geometri. Klicka på länkarna så kommer ni till kursbeskrivningarna. För mer information till mattekursen kan du klicka vidare till Kurshemsidan, där finns allt ni behöver veta. 

Litteratur Kemi: 

P. Atkins, L. Jones, L. Laverman, Chemical Principles, 7:e uppl, Freeman&Co, 2016

J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, Organic Chemistry, 2:a uppl, Oxford University Press, 2012

Kompendium avseende datorintroduktion (utdelas)

Kompendium avseende biokemi (utdelas).

Litteratur Envariabel: 

Adams: Calculus A Complete Course, upplaga 8. 

Lay: Linear Algebra and its applications.

 

Kemiteknik Högskoleingenjör

Ni läser två kurser första läsperioden, Allmän och oorganisk kemi och Inledande mattematik. Klicka på länkarna så kommer ni till kursbeskrivningarna. För mer information till mattekursen kan du klicka vidare till Kurshemsidan, där finns allt ni behöver veta. 

Litteratur Kemi: 

P. Atkins, Chemical Principles, W.H. Freeman & Co

J.W. Zubrick, The Organic Chem Lab Survival Manual, A Student s Guide to Techniques, Wiley

G. Aylward, T. Findlay, SI Chemical Data, Wiley

Litteratur Matte: 

Calculus Early Transcendentals (8th edition) av James Stewart. Finns till exempel att köpa på Cremona, Chalmers studentbokhandel.
Med boken bör ni även få inloggningsuppgifter för boken som interaktiv e-bok. Stewart Calculusbok finns också att köpa genom andra bokhandlare
som vanlig e-bok men den interaktiva varianten av e-boken som följer med Cremonas paket innehåller bl.a. filmer som förklarar begrepp, satser mm.
Den interaktiva e-boken (utan den fysiska boken) kan också köpas från: http://www.cengagebrain.co.uk/shop/isbn/978-1-337-38838-2.