LATHUND TILL HUR DU HITTAR KURSLITTERATUR

STORE: Chalmers egna bokhandel på internet och i STORE. Här hittar du oftast alla böcker du behöver till inköpspris. Det är oftast samma pris som på Adlibris. 

Adlibris: Har studentrabatt och har de flesta böcker att beställa. Motsvarande pris som STORE.

CampusBokhandeln: En oberoende förmedling som sköter kontakten mellan säljare och köpare vid internetköp. Här köper du begagnade böcker från hela Sverige. Här blir du inte lurad utan får pengarna tillbaka om boken inte kommer fram.

Chalmers kemiteknologsektions bokbytarsida: En facebookgrupp där äldre K- och Ki-studenter lägger upp böcker som de vill sälja vidare. Ett bra sätt att få tag i begagnade böcker till bra pris. Men här gäller det att vara snabb och ingen budning bör ske.

Några tips:

  • Det går ofta bra att ha äldre upplagor av böcker. Oftast skiljer sig de minimalt och du kan själv hitta vad du bör läsa ändå.

  • Hör med din pHadder om hen har böcker att sälja till dig.

  • Till senare kurser, var ute i god tid och fråga äldre elever.

K
Kemiteknik Civilingenjör
5–årig 300 HP

Ni läser Kemi med Biokemi och Envariabelanalys och analytisk geometri under första läsperioden. Nedan står föregående års kurslitteratur, men den kan komma att ändras till i år. För att vara på den säkra sidan tittar du på respektive kurs på Canvas för mer information. 

Litteratur Kemi: 

P. Atkins, L. Jones, L. Laverman: Chemical Principles – The Quest for Insight (7:e uppl, ISBN: 9781319154196)

Litteratur Matte: 

Adams & Essex: Calculus A Complete Course, upplaga 10

Lay: Linear Algebra and Its Applications, upplaga 6.

 

 

Ki
Kemiteknik Högskoleingenjör
3–årig 180HP

Ni läser Allmän och oorganisk kemi och Inledande matematik under första läsperioden. Nedan står föregående års kurslitteratur, men den kan komma att ändras till i år. För att vara på den säkra sidan tittar du på respektive kurs på Canvas för mer information. 

Litteratur Kemi: 

P. Atkins, L. Jones, L. Laverman: Chemical Principles – The Quest for Insight (7:e uppl, ISBN: 9781319154196)

Litteratur Matte: 

Calculus : Early Transcendentals, Metric Edition | 9:e upplagan