Om du redan nu känner dig superintresserad av att veta precis hur en tenta går till, så följer här en liten förklaring.

För att få tentera måste du vara registrerad på kursen. Detta gör du själv via ladok. Det är även via ladok du anmäler dig till tentamen. Detta görs tidigast sex veckor och senast två veckor innan första dagen i tentaveckan (annat kan gälla för omtentor). 

En tentamen är vanligen fyra timmar lång. Förmiddagstentor börjar kl. 8.30 och eftermiddagstentor kl. 14.00. Till dessa bör du komma i god tid och ha med dig det du behöver, t.ex pennor och sudd, legitimation och ev. tillåtna hjälpmedel t.ex räknare och formelsamlingar. Du måste även ha betalt kåravgiften för att få tentera. Mobiltelefon skall vara avstängd under hela tentan och den ska förvaras med din jacka och väska på angiven plats i tentamenssalen. Görs inte det kan det annars räknas som fusk och kan resultera i avstängning. Inte värt risken! Så glöm inte mobilen i fickan!

Det är tillåtet att komma upp till 30 min för sent till en tenta. Men detta ger dig inte bara mindre tid att skriva på, det stör dessutom andra tentander oerhört – inget att rekommendera alltså. Under tentans första timme är det inte tillåtet att lämna lokalen, inte ens för att lämna in tentan och gå därifrån. Detta gör du alltså tidigast 60 min efter det att tentan startat, lika gäller med toalettbesök. Under sista timmen får du inte heller lämna lokalen för toalettbesök.

Lösningar till tentan är tillgängliga första arbetsdagen efter tentamensdagen. Resultatet dröjer upp till 15 arbetsdagar. Till sist OM du, trots gediget pluggande och näst intill galen motivation, trots allt misslyckas med en tenta, är det inte hela världen – de går att tentera igen under året. En tenta ges åtminstone tre gånger per år, vid ett ordinarie tillfälle och vid två omtentaperioder; i augusti samt antingen i januari, vid påsk eller i juni.

vill du redan nu se hur en tenta ser ut hittar du en länk till gamla tentor nedan

Sektionen har i flera år samlat kursmaterial och gamla tentor i en dropbox som finns tillgänglig för alla. Den är toppen att ha när tentorna närmar sig. Ett bra sätt att plugga till tentan är att göra gamla tentor.

Gamla tentor hittar du HÄR